Софийският университет обявява допълнителен прием

Срокът за регистрация за класиране е от 12 до 16 септември
22 авг 2022 16:08, Красимир Ангелов
10
Софийският университет обявява допълнителен прием
Снимка: БГНЕС

За попълване на незаети след окончателното класиране места, субсидирани от държавата, съгласно точка 1 и точка 7 от решение на Министерския съвет /РМС/ 363 от 1 юни 2022 г., и за попълване на незаети след окончателното класиране места за обучение срещу заплащане, Софийският университет "Св. Климент Охридски" обявява допълнителен прием, съобщи пресцентърът на Алма Матер.

Срокът за регистрация за класиране е от 12 до 16 септември 2022 г.

Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на страницата на СУ в интернет.

В допълнителния прием могат да участват кандидати, които са участвали в класиранията, но не са приети в рамките на броя на приетите студенти в съответствие с утвърдения капацитет на висшето училище, професионалните направления и на специалностите от регулираните професии, както и кандидати, които не са участвали досега в кандидатстудентската кампания на Софийския университет, но отговарят на условията за прием.

Класирането ще бъде обявено на 20 септември 2022 г. Записването на новоприетите студенти ще бъде на 21 и 23 септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
10
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Преди няколко десетилетия за едно място в СУ се състезаваха по 15-20 кандидати и имахме специалисти,сега приемат и тройкаджии само и само за да има кой да плаща и в крайна сметка имаме висшисти,но нямаме специалисти,защото много от изпитите се купуват и"завършилите" нямат знания.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво ви е това образование след като живеете в африканоподобна диктатура??
4
9
 
2
 
! Отговори
Чиста съвест преди 1 година
Защо някои хора казват на други хора за мен НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОЗИ ЧОВЕК?!Аз за тях не съм човек ли, а иначе разбрали, че съм важен, но не искат да имам хубаво и приятно бъдеще?!
3
2
 
44
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Пак ли ще приемат с двойки? Позор!
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да е СУ,всички са така.Просто пазарна икономика.Когато няма пазар ще ги изпозакрият един по един.Те и това заслужават в епохата на интернет?Какво висше,какви училища.Всичко се измети онлайн.
1
10
 
1
 
! Отговори
Извънреден коментар преди 1 година
Някои хора трябва да не се занимават с мен ако ме ми мислят доброто и ако не ме обичат !Това че те "вървят" по моите "стъпки" това мен изобщо не ме притеснява, даже не ме притеснява тва че са настройвали други хора против мен , дето са им казвали МЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОЗИ ЧОВЕК !Много сериозно тези хора трябва да гледат себе си, а не мен !Моето бъдеще не трябва да бъди управлявано от хора, които ме мразят"под прикритие" а от абсолютно други хора, които ме обичат фактически и практически !